Kleur en condens

De Kesselse heide. Klinkt als een groot natuurgebied, maar het is een park. Voor dichtbijfoto’s maakt het niet uit:

Terwijl de groep aan het fietsen was, ging ik mijn telefooncamera uitproberen. De hei, het bos, naar het fort. Ik was in het exotische België, op maar vijftien kilometer van Antwerpen, de zon scheen en we zouden ’s avonds naar de frituur gaan. Het allerbeste aan België is de mayonaise, van die lekkere zure. Het enige nadeel was dat ik niet kon fietsen. De pijn in mijn been en onderrug houdt me bezig. Wandelen gaat ook niet meer. Zitten en liggen zijn net zo erg. Is het spanning? Moet ik nog meer rust nemen? Of moet ik juist gaan trainen? Ik weet het niet meer. Maar ik heb een nieuwe fysio, in een voetbalstadion, ik was nog nooit in een voetbalstadion geweest, dus dat is een hele beleving.

Het spoor naar Antwerpen ligt er in ieder geval nog kleurrijk bij. Het lijkt net herfst. Maar dat is omdat het al twee maanden niet gerend heeft. De bomen en het gras kunnen geen groen meer maken. Dit weekend vielen de eerste druppels sinds tijden, maar bij lange na niet genoeg om de opgedroogde beken te vullen en de groene verf aan te lengen.

Wel genoeg om mijn nieuwe tent te testen in de achtertuin van onze Vlaamse gastheer. Hij is licht (900 gram, de tent, niet de gastheer), goed bestand tegen een bui, maar niet tegen het lichaamsvocht dat ik ’s nachts produceer. De condens liep in straaltjes langs de binnenkant van het doek zodat ik fris gedoucht wakker werd. Had ik nog nooit meegemaakt. Minder ademhalen is de enige maar niet heel aantrekkelijke oplossing.

 

Advertenties

2 reacties op ‘Kleur en condens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s