De Wilde Weg

Volgens een bekend cliché is niet iedereen die ronddwaalt de weg kwijt (not all those who wander are lost). Ik vind het wel lekker om rond te dwalen. Buiten, bivakkeren onder de sterren, fietsen door Europa. Struinen door boeken, muziek en levensovertuigingen.

Vier dagen in de week werk ik als dijkadviseur (leuk werk, goeie basis). De rest van mijn tijd navigeer ik op een soort wilde weg van gedachten, instinct en emoties. Ik noem dat wild omdat ik het avontuur en de wildernis opzoek – buiten en in mezelf. Onderweg beantwoord ik onbeantwoordbare vragen: wat is dit voor wereld? Wie ben ik (wat is de mens)? En wat moet ik doen? Vaak trek ik alleen de natuur in, soms met anderen. Ik houd van landschappen waarin ik een tijdje kan verdwijnen zonder dat het te onveilig wordt.

Natuur is geen puur en romantisch decor dat we kwijt zijn en waar we naar terug moeten. Het is het dagelijks leven met al z’n chaos, frustratie, beperking, verdriet, verlangen en geluk. Er zijn hoge pieken en diepe dalen. En het is een kunst om daar eenvoudig en poëtisch mee om te gaan. Ronddwalen is een oefening in vrijheid, minder bezitten, bewuste keuzes maken en zelfredzaamheid. Magie. De wind voelen in plaats van het weerbericht lezen, een pad ontdekken in plaats van volgen, een verhaal vertellen in plaats van schrijven.

IMG_2536

Heb je vragen of wil je reageren? Dan kun je me via dit formulier een mailtje sturen:

 

One thought on “De Wilde Weg

Comments are closed.